Доказани ползи на Лъвската грива за мозъка и продуктивността

Разберете защо медицинската гъба Лъвска грива е полезна за мозъка и как може да подпомогне концентрацията, продуктивността и качеството ти на живот.

Лъвската грива (Lion’s mane) е голяма бяла медицинска гъба, която буквално прилича на грива на лъв. Употребява се за медицински и кулинарни цели в много азиатски страни, сред които Китай, Индия, Япония и Корея.

Лъвската грива подпомага функциите на мозъка ти – подсилва когнитивното представяне, подобрява настроението и предпазва невроните от увреждане. Научете 4 научно доказани ползи за мозъка и продуктивността от приемането на Лъвска грива.

Подобрява паметта и концентрацията

Лъвската грива е естествен ноотропик. Медицинската гъба подпомага функциите на мозъка, паметта, фокуса и усвояването на учебен материал. Според изследване с лабораторни мишки, публикувано през 2017 г., приемът на на Лъвска грива значително подобрява фотографската и краткосрочната памет. Когато трябва да учиш за изпит или да се фокусираш по-добре в работата си, ноотропичният ефект на тази гъба може да ти помогне.

Намалява депресията и безспокойството

Изследване с доброволци показва, че след 4 седмици прием Лъвската грива намалява усещането за раздразнителност и безспокойство. Гъбата намалява дори симптоми на депресия. За разлика от традиционните антидепресанти и психоактивни лекарства, няма странични ефекти и риск от пристрастяване.

Бори се с деменцията и болестта на Алцхаймер

Заболявания, като Алцхаймер и деменция, се дължат на клетъчна дегенерация в мозъка. Една от причините Лъвската грива да е толкова полезна храна за мозъка е, че доказано увеличава фактора за растеж на нервите (nerve growth factor – NGF), който предпазва нервните клетки от увреждане. Научни изследвания сочат, че гъбата съдържа вещества, които стимулират производството на мозъчни клетки.

Изследване, в което вземат участие мъже и жени с леки когнитивни увреждания, на възраст между 50 и 80 години, показва, че консумацията на 3 грама Лъвска грива на прах на ден, в продължение на 4 месеца, значително подобрява мозъчните фунции.

Увеличава енергията

Лъвската грива е богата на антиоксиданти, които подпомагат клетъчното здраве и помагат на тялото да произвежда енергия. Консумацията на гъбата повишава тъканния гликоген, който помага на тялото да произвежда енергия по-бързо. Лъвската грива намалява млечната киселина, която води до изтощение след интензивна физическа активност. Това означава, че приемът на гъбата подсилва енергията ти.

ИЗВОДИ

Приемът на Лъвска грива може да промени осезаемо твоята продуктивност. Просто замести обикновеното кафе, което пиеш, с Mushroom Brain Coffee Mix на Shroomzup. Разтворимото кафе с Лъвска грива и Кордицепс има приятен вкус на кафе и подпомага енергията и фокуса, без неприятните странични ефекти на кофеина. Brain Coffee е в удобна опаковка – 15 сашета във всяка кутия – за да можеш да носиш едно винаги със себе си и да подкрепяш фокуса си по всяко време, навсякъде.

Не можем да се сетим за по-вкусен и приятен начин да подсилиш концентрацията си и да намалиш нивата на стрес.

🍄

Leave a Reply

Your email address will not be published.