5 упражнения за по-добър фокус в офиса

Бързаме, за да не изпуснем вниманието ви… Знаете ли, че според прочуване на Microsoft от 2005 година, средната продължителност на „фокуса“ при човека е осем секунди? По-кратка от тази на златната рибка. Факт, и то смущаващ. През последното десетилетие тази цифра се е свила още повече, в следствие на нашата зависимост към дигиталния свят и метаморфозата на мозъка ни, който максимално бързо иска да ни информира какво следва и какво ново ни очаква.

Фокусът е важен за нашата продуктивност, особено на работното място. Ако концентрацията ви убягва или повече се захласвате около това, какво се случва около вас, вместо да отдадете вниманието на задълженията си, значи определено вашия фокус определено има нужда от тренировка.

Не се „мозъчни треньори“, но вярваме че тези 5 упражнения за по-добър фокус ще ви помогнат да повишите концентрацията си и да обърнете по-голямо внимание на нещата, които се очаква да бъдат свършени от вас.

1. Подгответе мозъка си

Преди да започнете да изпълнявате служебна задача, успокойте ума си, като му дадете няколко минути почивка. За целта, застанете в удобна позиция и дишайте дълбоко със стомаха си. Ще разберете, че това наистина ви помага да се концентрирате.

2. Дайте цел на фокуса си

Фокусът включва и разбирането за това, кое си заслужава да отвлече вашето внимание. Затова отделете време да помислите върху какво да се концентрирате, както в момента, така и утре, следващия месец и през цялата година.

3. Избягайте от дигиталния свят за половин час

Ако ви трябва фокус, първото нещо, което трябва да направите е да затворите имейла си и да излезете от фейсбук. Колкото и да сте пристрастени към социалните медии и електронната си поща, е необходимо поне веднъж на ден да ги оставите намира за половин час. Препоръчително е сутринта, при започване на работа или в късния следобед. И двете отнемат голяма част от вниманието ви, нужно за други задачи.

4. Грабнете чаша кафе

Тази кофеинова напитка, не само ви събужда сутрин, но и помага на фокуса ви през целия ден. А уникалната разтворима кафе-комбинация Mushroom Brain Coffee Mix ще даде екстра тласък на концентрацията ви, благодарение на двете добавени гъби, Лъвска грива и Кордицепс, които стимулират работата на мозъка и му придават приятен вкус. Просто изсипваш в чаша топла вода, разбъркваш и пиеш.

5. Пуснете си музика

Заобикалящият шум често разсейва. Но според проучвания, слушането на музика всъщност влия благоприятно на концентрацията ни. Каква е уловката ли? Просто стилът или песента, която слушате, трябва да ви харесват.

🍄

Leave a Reply

Your email address will not be published.