Медицински гъби – безопасна алтернатива на хапчетата за концентрация

Както атлетите приемат добавки за повишаване на физическото си представяне, много хора подкрепят менталните си възможности с медицински гъби – безопасна алтернатива на ноотропиците.

Независимо дали работиш интензивна работа, учиш здраво за изпити, представш важна презентация или се опитваш да завършиш даден проект, подобряването на концентрацията ти може да ти помогне да се справиш максимално добре.

Всеки от нас изпитва “блокаж” отвреме навреме. Чувстваме се уморени, след като сме се втренчвали в компютъра за дълги часове на работа или в училище. За щастие, влошената концентрация не трябва да се приема за присъща човешка черта. Можем да я подкрепим естествено и да оптимизираме здравето на мозъка, да подобрим паметта и да преодолеем блокажите.

В тази статия ще ви запознаем със свойствата на медицинските гъби Лъвска грива и Кордицепс – вероятно най-добрите естествени добавки за подобряване на продуктивността и подкрепа на мозъчната дейност.

Лъвска грива
подсилва интелигентността и креативността

Лъвската грива e почитана в много традиционни общества, зaради мощните й ползи за здравето. Източноазиатски легенди твърдят, че този, който консумира гъбата ще има “стоманени нерви и памет на лъв”. Според Пол Стамец, автор и миколог, Лъвската грива може би е първата “smart” гъба, известна на човека.

Лъвската грива е естествена добавка, която подобрява общото когнитивно здраве. Гъбата повишава NGF (разтежен фактор на нервите) и подпомага функциите на мозъка, включително паметта и припомнянето. Гъбата помага за задържане на фокуса и вниманието – нещо, което е от полза за всеки. Повишената концентрация в работата и учебния процес те прави по-продуктивен.

В Япония е проведено изследване с хора на възраст между 50 и 80 години, с диагнистицирани леки когнитивни разстройства. Доброволците приемат по 3 г екстракт от Лъвска грива на ден, в продължение на 16 седмици. Резултатите показват подобряване на когнитивната функция, без странични ефекти.

Друго изследване показва, че Лъвската грива може да помогне за намаляване на симптомите на депресия и безспокойство, след няколко седмици прием.

Лъвската грива е обещаващ естествен ноотропик, който има доказани качества за профилактиката и подобряване на здравето на мозъка и подсилването на концентрацията.

Кордицепс
бори се със стреса и последствията му и подсилва паметта


Гъбата Кордицепс е описана като лекарство в стари китайски, индийски и тибетски медицински книги. Тибетските лечители препоръчват Кордицепс като тоник за всички болести, защото подкрепя енергията и подобрява съня, храносмилането, концентрацията и сексуалното здраве. Способността на гъбата да стимулира умствената енергия и фокус е известна отскоро и в Западния свят.

Kордицепсът се бори с негативното влияние от стреса на мозъка. Стресът създава възпалителни състояния в мозъка, засяга паметта и скоростта на когнитивната обработкa. Може дори да ускори деменцията, болестта на Паркинсон и Алцхаймер. В допълнение – хроничният стрес допринася за разстройства на настроението и депресия. Скорошно излседване показва позитивния ефект на Кордицепса, като ноотропик, който стимулира мозъка, особено при борба с умора и стрес.

Друго изследване показва, че приемът на Кордицепс намалява възпалителните маркери в хипокампуса (частта в мозъка, която отговаря за дълготрайната памет). Резултатите показват, че приемът Кордицепс подобрява паметта, облекчава упадъка на умсптвената дейност и има позитивно влияние върху настроението.

Кордицепсът има антиоксидантни свойства и често се използва за покачване на енергията, подобряване на физичееското представяне и намаляване на болката в мускулите.

Лъвската грива и Кордицепсът са естествени ноотропици. Това означава, че подпомагат функциите на мозъка ти, без странични ефекти и риск от зависимост.

Замести обикновеното кафе, което пиеш с чаша Brain Coffee by Shroomzup и се наслади на ефекта върху концентрацията и настроението ти. Разтворимият микс съдържа екстракти от Лъвска грива, Кордицепс и кафе… и има страхотен вкус!

Пий кафето сутрин и/или в ранния следобед, за да подсилиш продуктивността, енергията и настроението си.
🍄

Leave a Reply

Your email address will not be published.