Кордицепс стимулира паметта и енергията и се бори със стреса

Гъбата Кордицепс се използва в традиционната китайска и тибетска медицина от векове.
Лечителите в много източноазиатски култури препоръчват Кордицепс като тоник, който подкрепя енергията, апетита, издръжливостта и либидо и подобрява съня.

Действието на Кордицепс е открито, когато тибетски пастири забелязват, че яковете, козите и овцете, които ядат Кордицепс, докато пасат, стават по-силни и здрави. Това наблюдение довежда до по-задълбочено проучване и изследване на многото приложения и ползи от тази гъба.

Научи как приемът на Кордицепс може да стимулира мозъка ти.

Подсилва енергията и силата

Гъбата е най-известна със способността си да подсилва енергията. Учените откриват много свидетелства за качествата на Кордицепс като стимулатор на енергията, силата и физическото представяне.

Едно от изследванията показва, че Кордицепс подпомога повишаването на нивата на аденозин трифосфат (АТФ) – биохимичен показател в организма за това колко енергия се използва и се съхранява в нашите митохондрии. Чрез подобряването на клетъчното производство на енергия (в митохондриите) и оптимизирането на изразходването й (АТФ) тялото ти може да подобри физическото и психическото си представяне.

Друго проучване демонстрира, че пациенти, които приемат Кордицепс, са по-издържливи и могат да тренират по-интензивно и продължително.

Проучване сред възрастни хора (50-75 годишна възраст) показва, че доброволлците, които са приели Кордицепс са по-издържливи в спорта, в сравнение с тези, които не са.

Противодейства на стреса и депресията

Хроничният стрес създава възпаления в мозъка и може да увреди паметта и да ускори когнитивните разстройства, като деменция, болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер. Хроничният стрес предизвиква и разстройства на настроението и дори води до депресия.

Според научно изследване, Кордицепсът помага на мозъка, като понижава стреса и намалява възпалителните процеси. Резултатите показват, че приемът на гъбата има положително влияние върху настроението и подпомага паметта.
Резултатите от друго проучване сочат, че Кордицепс действа ноотропично, като стимулира мозъка, особено в контекста на умора и стрес.

Подобрява паметта и скоростта на учене

Научно изследване показва, че тази уникална гъба съдържа активни компоненти, които доказано подобряват паметта и процеса на учене.

Според друго изседване, Кордицепсът подпомага когнитивната функция при животните. Резултатите сочат, че Кордицепс е силен антиоксидат и дори има способността да подпомага паметта.
Проучване от 2016 г. дори показва, че Кордицепсът защитава невроните и нервите. Резултатите от изследването обнадеждават учените, че в бъдеще гъбата може да се използва за терапия на неврологични разстройства.

ИЗВОДИ

Научни изследвания показват, че приемът на Кордицепс подобрява енергията и когнитивното представяне и облекчава леките симптми на депресия. Освен това подкрепя нервната система в борбата със стреса. Редовната консумация на Кордицепс подпомага паметта, продуктивността и здравето на мозъка.
Добави Кордицепс в диетата си, като заместиш обикновеното кафе с Mushroom Brain Coffee Mix. Медицинската гъба е една от двете ключови съставки в разтворимото кафе на Shroomzup, заедно с Лъвка грива.

Освен полезно, Brain Coffee е и доста вкусно.

🍄

Leave a Reply

Your email address will not be published.